Son mesaj - Gönderen: isabey - Perşembe, 30 Kasım 2023 17:48
HERŞEYİN BİR BAŞLANGICI OLDUĞU GİBİ BİR SONU VARDIR. 2008 YILINDA HİZMETE GİREN WEB SİTEMİZE ARTIK VEDA EDİYORUZ.[SIZE=1]< >
Radyo hayalfm biz
03 Aralık 2023, 18:09:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: HAYAL FORUM ŞUBAT 2024 TARİHİNDA KAPANACAKTIR Üzgün

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Cuma Gününün Önemi  (Okunma Sayısı 3794 defa)
isabey
Yönetici
Yeni Üye

Karma 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 28 Mart 2015, 00:36:42 »

Allah Teâlâ kullarına Cuma namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden ve bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsan verileceğini müjdelemiştir.

Günlerin En Hayırlısı

Ebû Hümeyre (ra) anlatıyor:

Resûlullah’tan işittim, şöyle diyordu:  “Allah Teâlâ yedi gün içinden bir günü seçmiş, onu diğerlerine üstün kılmıştır. O gün Cuma günüdür. Allah (celle celâluhû) o gün yeryüzünü ve gökyüzünü yaratmış  (tamamlamış) ve o gün kulları hakkındaki hükmünü (kazâ-kader) vermiştir. Cennet ve Cehennemi o gün yaratmıştır. Âdem aleyisselâm cennete o gün sokulmuş ve yine o günde (dünyaya) indirilmiştir. Tövbesi de o gün kabul olunmuştur. Kıyamet ise yine bu gün kopacaktır.”

Allah’ın Bu Ümmete Sakladığı Gün

Takdir-i ilâhîdir ki Cuma günü geçmiş ümmetlere sunulmuş ancak onlar, peygamberlerinden ve dolayısıyla Allah’tan gelen bu emre itaat etmeyerek kendileri için başka günleri mübarek addetmişlerdir. Bu gösteriyor ki Cuma günü, Allah Teâlâ’nın bu ümmet için sakladığı bir gündür.

Cuma Günü

Resul-i Ekrem (sav) şöyle buyurmuşlardır.

“ Bir gün Cibrîl bana geldi. Elinde beyaz bir ayna vardı. Aynanın ortasında da siyah bir nokta bulunmaktaydı.

-       Ey Cibrîl, bu nedir, diye sordum.

-       Bu cumadır. Sana ve senden sonraki ümmetine bir bayram olsun diye Rabbin gönderdi, dedi.

-       Bizim için bu günde ne vardır, diye sordum.

-       O günde sizler için bir çok hayır vardır. Bir kimse o gün Rabb’ine dua etse ve bir şey istese; eğer onun kısmetinde varsa verilir. Kısmetinde yoksa istediğinden daha hayırlısı ve büyüğü kendisine verilmek üzere kıyamete saklanır. Yahut o kimse kendisine yazılmış bir şerden korunmak için dua ederse Allah (cc) onu daha büyüklerinden de korur, dedi. Ben,

-       Peki bu siyah nokta da neyin nesidir, diye sordum.

-       Kıyamet Cuma günü kopacaktır (bu onun işaretidir). Cuma bizim katımızda günlerin efendisidir. Biz onu ahirette ‘yevmü’l-mezîd’ diye çağırırız (o şekilde isimlendiririz), dedi.

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2015, 13:46:44 Gönderen: KAPTAN » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
  Takvime ekle  
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.056 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it Tema By:Tilsimli 2006-2008