Son mesaj - Gönderen: ADMİN - Çarşamba, 22 Şubat 2023 17:10
Radyo hayalfm biz
25 Mart 2023, 04:12:57 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: HAYAL FORUM' U  YAKINDA KAPATIYORUZ. SADECE HATIRALAR KALACAK. Üzgün

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Komşuluk ve dostluk ilişkileri  (Okunma Sayısı 571 defa)
HayalFm
Moderatör
Yeni Üye

Karma 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

ARABESKİN TEK ADRESİ. RADYO HAYAL

« : 11 Ekim 2020, 08:37:20 »

Adam koca bir danayı kurban kesti ve büyük bir ateş yaktı, kızına dedi ki:
'' Kızım, sevdiklerimizi ve komşularımızı çağır ve gelip bizimle oturup et yesinler ..."
Kızı bağırdı: ′′ Evimizde yangın çıktı  yetişin ahali Evimizdeki bu yangını söndürmemize yardım edin!".
Birkaç dakika içinde bunu duyan bir grup insan yangın söndürmek için yardım etmeye koşup evlerine geldiler.
Diğer komşular akrabalar bu feryadı duymamış gibi davrandılar feryada kulak tıkadılar.
Yardıma gelenler Kurban kesen aileninkurban etinden yiyip içtiler karınlarını doyurdular giderkende elerine birer parça et verildi.
Baba şaşkın’dı kızına döndü ve dedi ki:
'' Kızım Gelen insanlar, tanımam, daha önce hiç görmedim, Kızım yangın var dedin bağırdın peki sevdiklerimiz, dostlarımız ve meslektaşlarımız nerede?".
Kızı gözleri dolu dolu dedi ki:
'' Evimizdeki yangını söndürmeye yardım etmeye gelmeyenler bizi yangına terkederler Bizim dostumuz arkadaşımız aile akrabamız değillermiş demekki dedi.
Komşu olup dost akraba olmayı dostluk yapmayı Cömertliği ve misafirperverliği hak edenbbler bunlarmış demek ki baba dedi".
Sonuç: Bir felaket anında kim yanınızda değilse, ona dost, kardeş akraba aile demeyin...
Çünkü bunlar, sizin yüzünüze gülen nezaketinizi, cömertliğinizi hak etmeyenlerdir.

« Son Düzenleme: 11 Ekim 2020, 08:42:26 Gönderen: HayalFm » Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
  Takvime ekle  
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.04 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it Tema By:Tilsimli 2006-2008